2017. július 21., péntek

Budějovický Nouza: Máme lepší tím ako vlani. Ale mená zápasy nevyhrávajú

Podľa útočníka elitnej formácie Tomáša Nouzy je na tréningoch stále čo zlepšovať. "Zostavy sa stále mení, ale už sa to pomaly blíži tomu, ako začneme hrať ligu.Mali sme totiž nejaká zranenia a choroby, ale už sa chlapci pomaly dostávajú do kopy. Úplne optimálne naša hra ešte nie je, "zdôrazňuje Nouza s tým, že aj on sám začiatok letnej prípravy musel vynechať. "Už som v pohode, bral som antibiotiká na angínu, ale to bola otázka týždňa," uisťuje najproduktívnejší hráč minulej prvoligovej sezóny.

zohráva sa ešte musí aj celá trojka, v ktorej Nouza nastupoval s kapitánom Jozefom Strakom a Martinom Heřmanem.

"Najprv som bol chorý ja, do toho Martin mal niečo s kolenom a až až teraz pôjdeme všetci dohromady na ľad, takže sa určite b udeme ešte zohrávať. Hlavne musíme cvičiť presilovky.Nepovedal by som úplne, že nám nejdú, ale ešte sme si ich poriadne nenatrénovali a dnes presilovej hry rozhodujú, "hovorí Tomáš Nouza.

Musí sa ukázať, tak sa perú

Letné zápasy priniesli aj niekoľko v príprave neobvyklých klasických bitiek jeden na jedného. Budějovický Lukáš Kríž sa pobil s hráčom Kladna a Jakub Suchánek si zaboxoval pri zápase v Brne.

"Nepovedal by som, že zápasy, kde boli strkanice, boli nejako nervózny. Ale u nás aj u súperov je veľa hráčov, ktorí sa chcú ukázať a bojujú o miesto. Podľa môjho, keď je to férový súboj, prečo sa nepoprie.Tiež sa chodí pozerať na prípravu veľa ľudí a divákov bitky jednoducho baví, "rozprával Nouza.

V poslednom prípravnom stretnutí prehral Motor v nedeľu pred viac ako štyrmi tisíckami divákov s ruským Chabarovsku, ktorý hrá KHL. Sekundu pred koncom tretej tretiny vzal domácim nádej na remízu obrancu Zub.

"Myslím si, že to bolo zaujímavé porovnanie. Naši mladí chlapci si vyskúšali, aké to je hrať s tímom z KHL. Chabarovsk asi nebude najsilnejším tímom súťaže, ale aj tak som veľmi rád, že sme si s ním mohli zahrať, "teší útočníka.

Dnes od 18 hodín nastúpi Juhočesi v Jihlave k tretiemu zápasu Regionálneho pohára, ktorý vedú. Vo štvrtok potom na Kladne. "Je jasné, že budeme chcieť pohár vyhrať ako vlani," má Nouza jasno.Prianie by mu mohlo vyjsť, zostava je podľa neho silnejšia ako v minulom ročníku.

"Vedenie cez leto robilo všetko preto, aby sme mali kvalitné mančaft. Myslím si, že teraz máme lepší tím a lepšiu hráča ako vlani. Ale pozor, mená vám to nevyhrám, kvalita sa ukáže až na ľade, "smeje sa.

V utorok 1. septembra hrá budějovický Motor v Třebíči a letnú pr ípravu zakončí doma s Jihlavou, a to vo štvrtok 3. septembra. V stredu 9. septembra už potom začína prvá liga.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése