2017. július 21., péntek

Slovenská tenisová úderníkoch v Paríži nehýri a dúfa v odmenu

Teraz nezadaná Lucie Šafářová si s koučom Steckleym prenajala byt, z ktorého to má 10 minút pešo do areálu nesúceho meno slávneho letca. Práve na tých dvoch miestach už dva týždne trávia takmer všetok čas. Do centra vyrazila iba raz.


Potom, čo v 1. kole porazila kamarátku Pavljučenkovou, zašli si na Champs Elysees na večeru.

"A potom sme išli do kina. Trochu sme sa po zápase udobrovali, "hovorí s úsmevom. "Inak skoro stále hrám. Ale nesťažujem sa. "Na antukovom grandslamu platí za najväčší workoholička. Nielenže ju vo štvrtok v 15 hodín čaká semifinále dvojhry, ona včera s Mattekovou-Sandsová postúpila tiež med zi štyri najlepšie páry v štvorhre.

11 dní, 9 stretnutí.Na nejaké hýrenie nemá ani pomyslenie, hoci inak vyznáva dosť čulý životný štýl. "Musím veľa rehabilitovať, často ležím a odpočívam," tvrdí.

S kanadským trénerom si každý večer pustí film. Výber však nie je jednoduchý proces. Steckley vetuje romantické príbehy, Šafářová odmieta horory, pri ktorých sa ukrutne bojí. Ako vyzerá kompromis? "Skončili sme sport stavky pri sci-fi, videli sme Avengery. A tiež Johna Wick. "

Na tlačovke rozprávala, že má rada francúzsku metropolu. Že z minulosti pozná štvrť Monmartre či Víťazný Oblúk. Že jej lákajú pekárne. "Jednu máme stavkove bonusy vedľa bytu. Zbehnú na chodník a cítim tú vôňu, "líči. Na koučův príkaz pri turnaji raňajkuje ovsenú kašu. "Ale dvakrát som zhrešila a dala si slimá ka.Rob sa pozrel a ja hovorím: No čo? Za odmenu. "

S tým môže Steckley ťažko polemizovať. Šafářová váľa. Kašu bašta. Aby z unaveného tela vyhnala únavu, dobrovoľne podstupuje kúpeľ v ľadovej vode, ktorú bytostne neznáša. Na Roland Garros sa priblížila účasti na Masters vo dvojhre i štvorhre.

S americkou parťáčkou Bethanie ( "trochu bláznivá, ale bezva") vlastne vykonáva ešte jeden rituál. Avšak ani ten nemožno považovať za rozmarný alebo škodlivý. Pred zápasmi organizujú v hráčskej odpočivárni, rovnako ako na minulom grandslame v Melbourne, čajový večierok.

"Uvaríme si Earl Grey a robíme si pohodu," hovorí česká úderníkoch. To odriekania ešte pár dní vydrží.Snáď sa dočká tej najväčšej odmeny.

stavkovanie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése