2017. július 20., csütörtök

Rád by som bol ako brat, sníva Škoda mladší

Dynamo sa teraz chystá na druholigovej boja, 191 centimetrov vysoký chlapík si môže napraviť prvoligovej renomé - v brnenskom drese. "Druhú ligu by som hrať nechcel. Radšej sa pobije o miesto v zostave tu, "hovorí kmeňový hráč Zbrojovky, ktorého si klub stiahol späť do prípravy pred novým ročníkom. "Chcel som sa vrátiť už v zime, ale Budějovice ma nechceli pustiť," dopĺňa.

O priazeň trénera Václava Kotala usiluje Škoda spoločne s ďalšími spoluhráčmi od minulého týždňa. Brňany majú za sebou kondičné sústredenie v Uherskom Brode, kde zvládli aj dva prípravné mača.Tamojší divízny celok Zbrojovka cez víkend prehrala 4: 0, v stredu remizovala 2: 2 s Myjavou - deviatym celkom slovenského ligy. "Mali sme na to, aby sme zápas vyhrali, ale nemôžeme r obiť také chyby," nadával defenzíve na klubovom webe brnenský kouč Kotal.

Na rozdiel od obrancov mohol pochváliť staronového muža v zostave - Škoda totiž v 27. minúte strelil druhý gól Zbrojovky. "Gól potešil," prikyvuje hráč, ktorý v prvom polčase nastúpil na ľavom kraji zálohy. "Svedčí mi to tam. Hral som tam už kedysi vo Střížkov, aj za trénera Urbana v Budějoviciach som hral zľava. Do útoku ma dali až v Zbrojovke, "líči Škoda, ktorý okrem juhočeského angažmán hosťoval tiež na Žižkove.

Teraz sa chce konečne presadiť v ligovom Brne.Inšpiráciou, že nikdy nie je neskoro preraziť medzi najlepšie tuzemské Suter, mu môže jeho 29-ročný brat Milan, ktorý v uplynulej sezóne za Slaviu nastrieľal 19 gólov. "Brácha ukázal, že každý môže zažiť výnimočnú sezónu. Namotivovalo ho, že ho tréner Beránek zo stopéra vrátil do útoku, "tvrdí mladší Michal.

"Podarila sa mu tiež prvé kolá. Krásne si to naštartoval a potom výkony už len potvrdzoval. Budem sa snažiť pracovať, aby sa mi podarilo niečo podobné. "Škodu mladšieho čaká vo Zbrojovke, do ktorej sa vracia po necelých dvoch rokoch, aj inú úlohu.Presvedčiť v Kráľovom Poli fanúšikov, ktorí predtým jeho výkony kritizovali. "Fanúšikovská obec v Brne je v úsudku hrozne krutá, ale pozrite sa na jeho štatistické čísla v Budějoviciach, jeho soubojovost," podotkol už skôr športový riaditeľ Zbrojovky Zdeněk Kudela.

"Snáď budem predvádzať dobré výkony, ktoré Zbrojovke pomôžu, "verí dlháň, ktorého predtým v Brne koučoval tréneri Čuhel či Grmela. Teraz si vysoký futbalista zvyká na stratéga Kotala. "Tréningy si zatiaľ môžem len pochvaľovať. Sú náročné, ale všetko bolo napospol na ihrisku s balónom a to sa znáša lepšie ako behanie po lese, "oznamuje Škoda, ktorý už postrehol aj rozdiely v prípravných zápasoch. "Snažím e sa viac držať loptu, je to veľa o taktike.Pán Kotal má veľa systémov, zatiaľ sme si vyskúšali dva, "dodáva.

Ďalšie herné varianty si Brňany môžu otestovať už v sobotu, kedy v Čelákoviciach zohrajú Ministerský pohár. V 11.15 Zbrojovka vyzve ligového rivala z Jablonca, popoludní v dueli o konečné umiestnenie by mohlo dôjsť k bratskému súboju ofenzívnych škodou. Druhú turnajovú dvojicu totiž tvoria Slovan Bratislava a pražská Slavia s kanonierom Milanom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése